Julkaistu 17.8.2017 18:12 Muokattu 20.12.2017 20:18

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Näytökset

Ei suunniteltuja näytöksiä tällä hetkellä.

Elokuvassa Heinähatun ja Vilttitossunperhe perhe lähtee lomalle. Äidillä Hannalla on ihana viikko suunniteltuna ylellisessä huvilassa. Sattumalta Kattilakosket päätyvät kuitenkin väärään ”huvilaan” kylän poliisien mökkinaapureiksi. Konstaapelit huomaavat tilanteen ajoissa ja naamioituvat taiteilijaveljeksiksi saadakseen olla rauhassa Kattilakosken perheeltä. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset heräävät heti, ja suuri vakoiluseikkailu alkaa. Kun kaiken lisäksi vankikarkurit piileskelevät lähimaastossa, väärinkäsitykset johtavat värikkääseen seikkailukomediaan.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan suosittuun kirjaan, Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset. Heinähattu ja Vilttitossu -kirjasarjaan kuuluu 20 teosta, ja niitä on käännetty mm. ranskaksi ja japaniksi. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset on palkittu lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto Anni Swan -mitalilla. Kirjasarjaa julkaisee kustannusosakeyhtiö Tammi.


Lapsille aukeava huumori vetoaa sen ikäisiin, joille vakoilu, rooliasut ja vankikarkurit merkitsevät kutkuttavaa jännitystä. Aikuiselle katsojalle elokuva näyttää sellaisen perheen dynamiikan, jossa keskustelu on lähinnä naljailua, eikä yhteyttä puolisoon tunnu syntyvän. Riippuu katsojan omista elämänkokemuksista, naurattaako tämä vai herättääkö se ikäviä tunteita.Media-avain.fi

Liittyviä elokuvia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.